Telčské bizáro

IMG_8487Ano, tohle je prostě tak bizarní zážitek, že vlastně ani nevim, jestli to kritizovat nebo pochválit. Je to záměr, jak zaujmout, neumějí to nebo je jim to prostě jenom jedno? Možná bych si i vsadila na první možnost, i když tak maximálně dvacku, protože fakt vůbec nevim, jak to vlastně je 😀 Rozhodně se o to s váma musim podělit

 

 

Řeč je o pizzerii v Telči. Na náměstí. Po každý, když tam jsem, je tam plno. Pizza je tam prostě neuvěřitelná, tak možná proto. Jídelák je velmi pestrý, najdete tam neuskutečné množství druhů pizzy, všechny ale spojuje jedna jediná ingredience: Eidam.

IMG_8483Eidam se klasice, jako je třeba Margarita, vyhnul, ale najdete ho skoro na všech ostatních, i na pizze s mořskými plody nebo pizze „indická“! Brečela jsem smíchy, můj chorvatský rybář jenom zíral, když si představil tunu eidamu na pizze s chobotničkama a při čtení ingrediencí na „rybářské“ jenom kroutil hlavou.

IMG_8482A tenhleten slavný sýr není vespod, jak by člověk čekal. Je navrchu a nešetří se s ním. Krásně se tam zapeče, takže schová všechno ostatní pod ním a vytvoří takovou jednolitou krásnou hmotu. Těsto je taky zvláštní,  taková tenčí buchta, a nemá to okraje. Ovšem je potřeba zmínit, že „eidam lze nahradit mozzarellou, tomato kečupem! nebo smetanou, vše bezplatně“. Takže vědí, že na pizzu patří mozzarella, jen jí tam prostě dávají jen na vyžádání rozmazlených gurmánů :-).IMG_8489

Doporučuju si pizzerii vygůglit a podívat se na fotky od lidí. Najdete tam neskutečný věci. Třeba pizzu se zeleninou z plechovky, co se dává do polívky – hrášek, mrkev, fazolky, prostě pecka!Snímek obrazovky 2018-10-10 v 11.50.06

Podle mě nic podobnýho nikde jinde nenajdete. Říkáte si, že v dnešní době nic takovýho nemůže bejt možný. Všude se snaží o kdeco, hrajou si na vyokou gastronomii, ale tady ne. Prostě to dělají, jak chtějí a lidi jsou spokojený. Takže to asi funguje, a tím pádem je to v pořádku. Každopádně je to mimořádnej zážitek a já jim vlastně fandim.

IMG_8488A taky musim říct, že nám tu zachránili život, když jsme za rohem U Zachariáše čekali půl hodiny marně na jídelní lístek a nikdo si nás nevšímal. Byla jsem v sedmym měsíci těhotenství a opravdu jsem se potřebovala akutně napít i najíst. Nezájem. V pizzerii nás obsloužili rychle, i přes úplně plnou zahrádku, a byli moc milý. Maj body, Zachariáš ne. Tam už nikdy nevlezu. I když vidět tu paní servírku, co vypadala jako vysloužilá modelka pro Leo, možná i něco horšího, by možná stálo za to vidět ještě jednou. Ale spíš asi ne.

IMG_8494Jestli jste tam někdy byli, prosím, napište mi, co si o tom myslíte? Baví vás tenhle styl nebo si myslíte, že by se měla dělat pizza podlě pizzích pravidel? A myslíte, že to dělaj naschvál? Fakt mě to zajímá!

A o celém našem telčském dobrodružství si můžete přečíst na blogu S Chorvaty na cestách

Pizzerie Telč, Náměstí Zachariáše z Hradce 32, Telč, ww.pizzerietelc.cz 

Reklamy

Jak to vidí blondýna se představuje:

https://ditalend.wordpress.com/ Gastronomické příběhy věčně nespokojené paničky
Příspěvek byl publikován v rubrice Blondýna objevuje, Blondýna výletničí, Uncategorized se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jedna reakce na Telčské bizáro

  1. Pingback: Telč – S Chorvaty na cestách

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s